top of page
konya dil kursu, konya ingilizce kursu

TOEFL HAZIRLIK

ACBT_image001-1.png

TOEFL, anadili İngilizce olmayan kişilerin İngilizce yeterliliğini ölçen ve 165 ülkedeki 4500'den fazla yetkili sınav merkezinde yapılan akademik bir sınavdır. Amerika Birleşik Devletleri başta olmak üzere, yurtdışı ve Türkiye’deki üniversitelerde lisans, yüksek lisans ve doktora eğitimi almak isteyen öğrenciler bu sınavı almaktadır. Türkiye’deki eğitim dili İngilizce olan üniversitelerin hazırlık sınıfını atlayarak doğrudan lisans eğitimine başlamak isteyen öğrenciler de TOEFL sonucunu da kullanabilmektedirler. Bunlara ek olarak, yine ülkemizdeki ve yurtdışındaki birçok kurum TOEFL puanı ile iş başvurularını kabul etmektedir. TOEFL sınavları yıllar içinde farklı şekil ve farklı puanlama formatlarıyla uygulanmıştır. Günümüzde en kabul gören türü TOEFL IBT (Internet Based Test)'dir ve onu TOEFL PBT (Paper Based Test) takip eder. TOEFL PBT'de kabul edilen skor 550 ve üzeridir, TOEFL IBT'de kabul edilen skor 79 ve üzeridir. TOEFL PBT konuşma (speaking) bölümünü içermez. TOEFL IBT ve TOEFL PBT arasında en önemli ve ayırt edici özellik budur. Ayrıca TOEFL IBT internet üzerinden geçekleştirilirken TOEFL PBT belirli sınav merkezlerinde yazılı olarak yapılan bir sınavdır. TOEFL PBT, TOEFL IBT'ye göre çok daha fazla soru içerir.İlk bakış konuşma becerisini ölçmediği için daha avantajlı gibi görülse de aslında tam tersi bir durum söz konusudur. TOEFL PBT, TOEFL iBT kadar geçerli bir sınav değildir ve her üniversite tarafından kabul edilmez. TOEFL iBT, TOEFL PBT'den yaklaşık 6 kat daha fazla kişi bu sınava girmektedir.

Reading: Bu bölüm 60-100 dakika arasındadır. En az 3 en çok 5 okuma parçası verilerek her birine ait 12 – 14 soru sorulur. Bu sorular hem okuduğunu anlamaya hem de kelime bilgisini ölçmeye yöneliktir.

Listening: Bu bölüm 60-90 dakika arasındadır.Dinleme bölümü altı ile dokuz arasında dinleme parçası içerir. Sınav merkezi ETS bazı durumlarda deneme materyali olarak üç ilave dinleme parçası daha verebilir. 
Dinleme bölümünde üç farklı metin türü vardır: Akademik dersler, ofis saatlerindeki görüşmeler ve hizmet birimlerindeki konuşmalar. Her bir parça, üç ile yedi dakika arasında bir uzunluğa sahiptir. Her bir parçayı sadece bir kez dinleyebilirsiniz.

Speaking: Bu bölüm 20 dakikadır. Bu bölümde katılımcılar, her biri 45-60 saniye süren toplam 6 konuşma yapmak zorundadır. Konuşmalar karşılıklı sohbet şeklinde değil, sorulan soruya verilen yanıtın 45 ila 60 saniye sürede bilgisayar tarafından kaydedilip, daha sonra değerlendirilmesi şeklindedir. Katılımcılar bütün bu etkinlikler boyunca diledikleri kadar not alıp, konuşmalarında kullanabilirler. Birinci bölümde; katılımcılardan bağımsız bir konu hakkında 15 saniyelik düşünme payından sonra 45 saniyelik bir konuşma yapmaları beklenir. Bu bölümde toplam 2 soru sorulur.İkinci bölümde; katılımcılar önce 75-100 kelimelik bir okuma parçasını okuyup sonra 60-80 saniyelik aynı konuda bir konuşmayı dinlerler. 30 saniyelik bir düşünme payından sonra, adaylar 60 saniyelik bir konuşma yapmak zorundadırlar. Burada toplam 2 soru sorulur. Üçüncü bölümde; katılımcılardan herhangi bir konudaki bir konuşmayı dinleyip not almaları istenir. Sonrasında sorulan soruya 20 saniyelik düşünme payının ardından 60 saniyelik bir konuşma yapması istenir. Bu bölümde de toplam 2 soru vardır.

Writing: Bu bölüm 50 dakikadır. Burada katılımcılardan iki adet kompozisyon yazmaları istenmektedir. Birinci bölümde; katılımcılardan 300 kelimelik bir okuma parçasını 3 dakikalık sürede okuyup not almaları istenir. Daha sonra okuma parçasıyla ilgili bir konuda 2 dakikalık bir konuşma dinletilir .Not almak serbesttir.
Son olarak da katılımcılardan, okuyup dinledikleri konuda ortalama 200 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Süre 20 dakikadır. Bu esnada okuma parçası ekrandan izlenebilmektedir. İkinci bölümde; katılımcılardan verilen bir konuda en az 300 kelimelik bir kompozisyon yazmaları istenir. Süre 30 dakikadır. Katılımcıların her iki kompozisyonu da bilgisayarda yazmaları zorunludur. Ancak istekleri doğrultusunda karalama defteri kullanabilirler.

TOEFL hazırlık derslerimize TOEFL sınavında uzman anadili İngilizce olan yabancı öğretmenlerimiz girmektedir. TOEFL IBT için geçerli olan skor 79 puan ve üzeridir. Sistemli bir çalışmayla öğrencilerimiz bu puan ve üzerindeki puanları başarıyla alabilmektedirler. TOEFL IBT sınavında 79 ve üzerinde bir skoru alabilmek için sınava hazırlanacak kişinin en azından C1 - Upper Intermediate seviyesinde olması gerekir. İki farklı seviyede TOEFL IBT hazırlık kurslarımız vardır. C1 - Upper Intermediate seviyesi için TOEFL IBT hazırlık programlarımızda eğitim süresi 80 saattir. B2-Intermediate seviyesinde TOEFL IBT hazırlık programlarımız 120 saattir.

TOEFL eğitimlerimiz 'Teke Tek ve Online' olarak verilmektedir. 

bottom of page